ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 02/04/2020 08:32

Shumëgjuhësia në fokus të Konferencës shkencore

Shumëgjuhësia në fokus të Konferencës shkencore
Konferenca shkencore me temë “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”, e cila u hap dje, vazhdoi punën edhe gjatë ditës së sotme. Fjalë përshëndetëse patën drejtori i AZGJ-së, ...
Aktuale.MK | 21-Feb-2020 23:38
Konferenca shkencore me temë “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”, e cila u hap dje, vazhdoi punën edhe gjatë ditës së sotme. Fjalë përshëndetëse patën drejtori i AZGJ-së, ...

Redaktimi profesional dhe gjuhësor i përkthimeve
Që nga viti 1999 kur UNESCO kishte shpallur 21 shkurtin ditë ndërkombëtare të gjuhës amtare, çdo vit në mbarë botën organizohen manifestime në nivel kombëtar e ndërkombëtar, me qëllim të ruajtjes dhe promovimit të ...
Koha.mk | 21-Feb-2020 13:52
Që nga viti 1999 kur UNESCO kishte shpallur 21 shkurtin ditë ndërkombëtare të gjuhës amtare, çdo vit në mbarë botën organizohen manifestime në nivel kombëtar e ndërkombëtar, me qëllim të ruajtjes dhe promovimit të ...

Konferencë: Po avancohen të drejtat gjuhësore të bashkësive më të vogla
Shkup, 21 shkurt 2020 (MEDIAL) – I shkëlqyeshëm ndryshimi i vetëdijes, por edhe i paradigmës politike të shtetit tonë sepse seriozisht marrim pjesë në ndërtimin e konceptit të një shoqërie për të gjithë. Zbatojmë masa ...
Medial | 21-Feb-2020 12:43
Shkup, 21 shkurt 2020 (MEDIAL) – I shkëlqyeshëm ndryshimi i vetëdijes, por edhe i paradigmës politike të shtetit tonë sepse seriozisht marrim pjesë në ndërtimin e konceptit të një shoqërie për të gjithë. Zbatojmë masa ...

Dita e dytë nga konferenca shkencore ndërkombëtare për zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve
Në Shkup sot vazhdon Konferenca shkencore ndërkombëtare treditore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve” me të cilën shënohet Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare. Në konferencë që e ...
Televizioni Koha | 21-Feb-2020 10:44
Në Shkup sot vazhdon Konferenca shkencore ndërkombëtare treditore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve” me të cilën shënohet Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare. Në konferencë që e ...

Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare/Dita e dytë e konferencës shkencore“Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”
Në organizim të Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës në RMV, sot në Shkup mbahet dita e dytë e konferencës shkencore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV“ për nder të shënimit të ...
TetovaSot | 21-Feb-2020 09:41
Në organizim të Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës në RMV, sot në Shkup mbahet dita e dytë e konferencës shkencore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV“ për nder të shënimit të ...

Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare/Dita e dytë e konferencës shkencore“Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”
Në organizim të Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës në RMV, sot në Shkup mbahet dita e dytë e konferencës shkencore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV“ për nder të shënimit të ...
Aktuale.MK | 21-Feb-2020 09:01
Në organizim të Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës në RMV, sot në Shkup mbahet dita e dytë e konferencës shkencore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV“ për nder të shënimit të ...

Dita e dytë nga konferenca shkencore ndërkombëtare për zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve
Shkup, 21 shkurt 2020 (MEDIAL) – Në Shkup sot vazhdon Konferenca shkencore ndërkombëtare treditore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve” me të cilën shënohet Dita ndërkombëtare e ...
Medial | 21-Feb-2020 08:40
Shkup, 21 shkurt 2020 (MEDIAL) – Në Shkup sot vazhdon Konferenca shkencore ndërkombëtare treditore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve” me të cilën shënohet Dita ndërkombëtare e ...

Andonovski: Shqiptarët të përdorin ligjin e gjuhëve aty ku kanë nevojë
Stefan Andonovski vlerëson se Ligji për gjuhët duhet të përdoret nga shqiptarët aty ku kanë nevojë, por se mënyra si është sjellë ligji dhe disa pjesë të tij janë problematike. Ai thotë se shqiptarët duhet ta përdorin ...
Shprehja | 20-Feb-2020 22:49
Stefan Andonovski vlerëson se Ligji për gjuhët duhet të përdoret nga shqiptarët aty ku kanë nevojë, por se mënyra si është sjellë ligji dhe disa pjesë të tij janë problematike. Ai thotë se shqiptarët duhet ta përdorin ...

Andonovski: Shqiptarët të përdorin ligjin e gjuhëve aty ku kanë nevojë
Stefan Andonovski vlerëson se Ligji për gjuhët duhet të përdoret nga shqiptarët aty ku kanë nevojë, por se mënyra si është sjellë ligji dhe disa pjesë të tij janë problematike. Ai thotë se shqiptarët duhet ta përdorin ...
Alsat-M | 20-Feb-2020 22:46
Stefan Andonovski vlerëson se Ligji për gjuhët duhet të përdoret nga shqiptarët aty ku kanë nevojë, por se mënyra si është sjellë ligji dhe disa pjesë të tij janë problematike. Ai thotë se shqiptarët duhet ta përdorin ...

Filloi punimet konferenca shkencore për Ditën e Gjuhës Amtare
Sot në orët e pasditës, në hotelin “Holiday Inn” në Shkup u hap solemnisht Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me temë “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”, me organizim të ...
TetovaSot | 20-Feb-2020 22:40
Sot në orët e pasditës, në hotelin “Holiday Inn” në Shkup u hap solemnisht Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me temë “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”, me organizim të ...

Filloi punimet konferenca shkencore për Ditën e Gjuhës Amtare
Sot në orët e pasditës, në hotelin “Holiday Inn” në Shkup u hap solemnisht Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me temë “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”, me organizim të ...
Aktuale.MK | 20-Feb-2020 22:22
Sot në orët e pasditës, në hotelin “Holiday Inn” në Shkup u hap solemnisht Konferenca Shkencore Ndërkombëtare me temë “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”, me organizim të ...

Xhaferi: Liria e shprehjes në gjuhën amtare luan rol thelbësor në mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera
Liria e shprehjes në gjuhën amtare si një e drejtë themelore e njeriut luan rolin thelbësor në realizmin dhe mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera. Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve që u miratua më 14 mars të ...
TetovaSot | 20-Feb-2020 21:59
Liria e shprehjes në gjuhën amtare si një e drejtë themelore e njeriut luan rolin thelbësor në realizmin dhe mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera. Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve që u miratua më 14 mars të ...

Xhaferi: Liria e shprehjes në gjuhën amtare luan rol thelbësor në mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera
Shkup, 20 shkurt 2020 (MEDIAL) – Liria e shprehjes në gjuhën amtare si një e drejtë themelore e njeriut luan rolin thelbësor në realizmin dhe mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera. Me Ligjin për përdorimin e ...
Medial | 20-Feb-2020 19:32
Shkup, 20 shkurt 2020 (MEDIAL) – Liria e shprehjes në gjuhën amtare si një e drejtë themelore e njeriut luan rolin thelbësor në realizmin dhe mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera. Me Ligjin për përdorimin e ...

Maqedoni, mosefikasiteti i institucioneve pamundëson zbatimin e Ligjit për shqipen
Ligji për përdorimin e gjuhëve vazhdon të mos përfillet nga institucionet dhe ndërmarrjet publike, të cilat gjuhën shqipe vazhdojnë ta përdorin me gabime të shumta, si gjuhësore ashtu edhe përmbajtjesore. Rasti i fundit ...
Telegrafi | 20-Feb-2020 19:05
Ligji për përdorimin e gjuhëve vazhdon të mos përfillet nga institucionet dhe ndërmarrjet publike, të cilat gjuhën shqipe vazhdojnë ta përdorin me gabime të shumta, si gjuhësore ashtu edhe përmbajtjesore. Rasti i fundit ...

Gjuha amtare e dikujt nuk duhet të jetë pengesë për qytetarët që flasin gjuhë tjetër
Spasovski: Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë të rëndësishme për arritjen e barazisë dhe për realizimin e konceptit një shoqëri për të gjithë Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë shumë të rëndësishme për arritjen e ...
Arbresh | 20-Feb-2020 19:25
Spasovski: Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë të rëndësishme për arritjen e barazisë dhe për realizimin e konceptit një shoqëri për të gjithë Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë shumë të rëndësishme për arritjen e ...

Xhaferi: Liria e shprehjes në gjuhën amtare luan rol thelbësor në mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera
Shkup, 20 shkurt – Liria e shprehjes në gjuhën amtare si një e drejtë themelore e njeriut luan rolin thelbësor në realizmin dhe mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera. Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve që u ...
Koha.mk | 20-Feb-2020 19:20
Shkup, 20 shkurt – Liria e shprehjes në gjuhën amtare si një e drejtë themelore e njeriut luan rolin thelbësor në realizmin dhe mbrojtjen e të gjitha të drejtave të tjera. Me Ligjin për përdorimin e gjuhëve që u ...

Xhaferi: Me Ligjin për përdorimin e gjuhës, është vënë edhe një gur përforcues në demokracinë e re që e zhvillojmë në shtetin tonë
Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, në Shkup u mbajt Konferencë shkencore ndërkombëtare të organizuar nga Agjencia e Zbatimit të Gjuhës, ka marrë pjesë edhe kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferri i cili u ...
Gazeta Express | 20-Feb-2020 19:17
Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, në Shkup u mbajt Konferencë shkencore ndërkombëtare të organizuar nga Agjencia e Zbatimit të Gjuhës, ka marrë pjesë edhe kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferri i cili u ...

Mosefikasiteti i institucioneve pamundëson zbatimin e Ligjit për shqipen
Ligji për përdorimin e gjuhëve vazhdon të mos përfillet nga institucionet dhe ndërmarrjet publike, të cilat gjuhën shqipe vazhdojnë ta përdorin me gabime të shumta, si gjuhësore ashtu edhe përmbajtjesore. Rasti i fundit ...
Arbresh | 20-Feb-2020 19:17
Ligji për përdorimin e gjuhëve vazhdon të mos përfillet nga institucionet dhe ndërmarrjet publike, të cilat gjuhën shqipe vazhdojnë ta përdorin me gabime të shumta, si gjuhësore ashtu edhe përmbajtjesore. Rasti i fundit ...

Gjuha amtare e dikujt nuk duhet të jetë pengesë për qytetarët që flasin gjuhë tjetër
Spasovski: Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë të rëndësishme për arritjen e barazisë dhe për realizimin e konceptit një shoqëri për të gjithë Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë shumë të rëndësishme për arritjen e ...
Gazeta Express | 20-Feb-2020 19:08
Spasovski: Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë të rëndësishme për arritjen e barazisë dhe për realizimin e konceptit një shoqëri për të gjithë Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë shumë të rëndësishme për arritjen e ...

Spasovski: Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë të rëndësishme për arritjen e barazisë dhe për realizimin e konceptit një shoqëri për të gjithë
Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë shumë të rëndësishme për arritjen e barazisë dhe për realizimin e konceptit një shoqëri për të gjithë qytetarët si përcaktim strategjik i Qeverisë sipas reputacionit të idesë së madhe ...
TetovaSot | 20-Feb-2020 18:43
Gjuha dhe të drejtat gjuhësore janë shumë të rëndësishme për arritjen e barazisë dhe për realizimin e konceptit një shoqëri për të gjithë qytetarët si përcaktim strategjik i Qeverisë sipas reputacionit të idesë së madhe ...

12
Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved